POWERED BY HONDA | HONDA RACING F1

ORACLE RED BULL RACING

Honda werkt samen met een andere grote naam in de motorsport die we ook aansturen: Het Oracle Red Bull Racing team, met Max Verstappen en Sergio Perez in de Honda aangedreven RB18-bolides, De RB18 heeft in 2022 de wereldkampioenschap gedomineerd en gewonnen. In 2021 heeft Red Bull ook de wereld kampioenschap gewonnen in een Honda aangedreven F1 auto.

success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection – Soichiro Honda

PASSIE EN TROTS

Kracht en prestaties maken het pakket volledig.

De wagens van beide teams worden aangedreven door de Honda RA619H-motor. De 21 races van dit seizoen zullen ons helpen leren, vooruitgang boeken, groeien en hopelijk slagen. 60 jaar geleden zetten we onze eerste stap in de motorsport en we zullen het hele jaar door onvermoeibaar werken om resultaten te brengen waar onze oprichter, Soichiro Honda, trots op zou zijn.

Lees meer over Honda Racing F1

Max Verstappen
Red Bull Racing F1 driver
Sergio Pérez
Red Bull Racing F1 driver

Over Max Verstappen:

Verstappen maakte op 15 maart 2015 zijn Formule 1-debuut tijdens de GP van Australië, voor Toro Rosso. Zodoende werd hij op een leeftijd van 17 jaar en 166 dagen de jongste debutant aller tijden binnen de Formule 1. Een seizoen later behaalde hij op 15 mei 2016 in dienst van Red Bull Racing zijn eerste podiumplaats in een GP, toen hij de GP van Spanje won. Hiermee was hij op een leeftijd van 18 jaar en 228 dagen de jongste leider in een GP, jongste coureur op het podium en jongste winnaar van een GP ooit. Hij was daarnaast ook de eerste Nederlandse winnaar in de Formule 1 en later de eerste Nederlander die naar een pole position reed. Ook gemeten naar het aantal behaalde klassementspunten is Verstappen de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur ooit. En breekt op de dag van vandaag nog meerdere records.

As a driver, it is important to focus on yourself and believe in yourself, and there shouldn’t be a reason why, when you are in F1 and there is more attention, you change your approach – MAX Verstappen

Over Sergio Pérez:

Sergio “Checo” Pérez Mendoza (GuadalajaraJalisco26 januari 1990) is een Mexicaans autocoureur die sinds 2011 in de Formule 1 rijdt.

Pérez begon als coureur in karting en trad vervolgens aan in onder meer de Formule BMW, het A1GP seizoen 2006-2007, het Britse Formule 3-kampioenschap en de GP2 Series. Op 4 oktober 2010 werd bekendgemaakt dat Pérez in 2011 in het Sauber F1 Team aantrad.[1] Ook in 2012 reed hij bij Sauber. In 2013 stapte hij over naar het team McLaren, waar hij na een jaar alweer moest vertrekken ten faveure van Kevin Magnussen. Hierna stapte hij over naar Force India wat later Racing Point werd. In 2021 maakt hij de overstap naar Red Bull, waar hij Alexander Albon vervangt.

Hij behaalde in 2020 zijn eerste Grand Prix-overwinning in Sakhir, waarbij hij het record brak van meeste race starts (190) voor een eerste overwinning.[2]