POWERED BY HONDA | HONDA RACING F1

ASTON MARTIN RED BULL RACING

Honda werkt samen met een andere grote naam in de motorsport die we ook aansturen: Aston Martin. Het Aston Martin Red Bull Racing team, met Max Verstappen en Alexander Albon in de Honda aangedreven RB15-bolides, heeft over het hele jaar bekeken uitstekende vooruitgang geboekt. Volgens de engineers van Honda moet Red Bull Racing in 2020 de titel binnen kunnen halen.

success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection – Soichiro Honda

PASSIE EN TROTS

Kracht en prestaties maken het pakket volledig.

De wagens van beide teams worden aangedreven door de Honda RA619H-motor. De 21 races van dit seizoen zullen ons helpen leren, vooruitgang boeken, groeien en hopelijk slagen. 60 jaar geleden zetten we onze eerste stap in de motorsport en we zullen het hele jaar door onvermoeibaar werken om resultaten te brengen waar onze oprichter, Soichiro Honda, trots op zou zijn.

Lees meer over Honda Racing F1

Max Verstappen
Red Bull Racing F1 driver
Alexander Albon
Red Bull Racing F1 driver

Over Max Verstappen:

Verstappen maakte op 15 maart 2015 zijn Formule 1-debuut tijdens de GP van AustraliĆ«, voor Toro Rosso. Zodoende werd hij op een leeftijd van 17 jaar en 166 dagen de jongste debutant aller tijden binnen de Formule 1. Een seizoen later behaalde hij op 15 mei 2016 in dienst van Red Bull Racing zijn eerste podiumplaats in een GP, toen hij de GP van Spanje won. Hiermee was hij op een leeftijd van 18 jaar en 228 dagen de jongste leider in een GP, jongste coureur op het podium en jongste winnaar van een GP ooit. Hij was daarnaast ook de eerste Nederlandse winnaar in de Formule 1 en later de eerste Nederlander die naar een pole position reed. Ook gemeten naar het aantal behaalde klassementspunten is Verstappen de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur ooit.

As a driver, it is important to focus on yourself and believe in yourself, and there shouldn’t be a reason why, when you are in F1 and there is more attention, you change your approach – MAX Verstappen

Over Alexander Albon:

Alexander Albon Ansusinha, Londen, 23 maart 1996) is een ThaisBrits autocoureur. Hij was in 2012 lid van het Red Bull Junior Team en tussen 2013 en 2015 lid van het Lotus F1 Junior Team, het opleidingsprogramma van het Formule 1-team Lotus. In 2019 maakte hij zijn Formule 1-debuut bij het team van Toro Rosso. Vanaf de Grand Prix van Belgiƫ 2019 mocht hij Pierre Gasly vervangen bij het team van Red Bull, terwijl Gasly de plaats van Albon bij Toro Rosso innam. Zijn vader Nigel Albon is een voormalig BTCC-coureur.